Halilović: Uz pomoć navijača do pobjede u uvodnom susretu

Košarka 23. nov. 202117:26 > 18:51
Podijeli:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa pripremama za kvalifikacione mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Košarkaški reprezentativac Miralem Halilović govorio je o dosadašnjem toku priprema našeg nacionalnog tima.

“Prije svega, okupili smo se skoro svi i čekamo da se Kamenjaš priključi, dok Musa nažalost neće biti tu. Sretan sam što smo se ponovo okupili. Atmosfera je, kao i u posljednje tri ili četiri godine, odlična. Moram reći da sam malo i poželio, jer sam propustio dva posljednja ciklusa zbog povreda. Sinoć smo odradili prvi trening i počeli smo ponavljati akcije koje želimo raditi protiv Češke, tako da se počelo raditi sa specifičnim dijelom za utakmicu. Večeras bismo trebali biti u kompletnom sastavu, raditi i spremiti se za Češku kako bismo uz pomoć gledatelja, kojih želim vidjeti što više na tribinama, krenuli pobjedom u kvalifikacije, kao i prošli put”, rekao je Halilović.

Osvrnuo se Miralem i na protivničke selekcije.

“Najveća stvar je u kakvim će sastavima doći ekipe. Doslovno se može desiti da svaki ciklus dođe nova ekipa, jer zavisi od Eurolige i NBA lige. I više nego respektabilne ekipe, a posebno Litvanija i Češka. Bugare znamo, mislim da su svake kvalifikacije s nama. Kada bi Češka došla u kompletnom sastavu, bila bi to jedna od jačih ekipa u kvalifikacijama, ali ne znamo kakvi će doći. Mislim da su im vanjski igrači i šuteri najveća opasnost”., dodaje Halilović.

Naša selekcija se nalazi u grupi sa Litvanijom, Bugarskom i Češkom. U petak Bosna i Hercegovina u Skenderiji igra protiv Češkom sa početkom od 20 sati, dok će ponedjeljak igrati sa Bugarskom u Botevgradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar