Izbačen iz reprezentacije jer je potpisao za ruski klub!

Košarka 31. mar 202213:37
Izvor: Jeff Swinger-USA TODAY Sports

Jonas Jerebko je nedavno postao član moskovskog CSKA, a to je zapanjilo sve u Košarkaškom savezu Švedske. Iz te organizacije su poručili da zbog ovog poteza Jonas neće igrati za reprezentaciju.

Još u srijedu su iz Saveza poručili da su iznenađeni potezom Jonasa Jerebka da potpiše za CSKA, a samo su poručili da moraju razgovarati s ovim košarkašem kako bi shvatili zašto se ovakva suradnja dogodila. Iz SBBF sada poručuju da su Jerebka na određeno vrijeme izbacili iz reprezentacije.

“Kao igrač reprezentacije Jonas Jerebko je predstavnik švedske košarke i također je osoba s kojom mi kao organizacija imamo ljudske odnose. Zato je bilo ključno za nas da razgovaramo s Jonasom prije nego što objavimo svoju poziciju. Generalni tajnik Saveza Frederik Joulamo je pričao a Jonasom o njegovom izboru da igra u Rusiji i rekao mu je da se to direktno suprotstavlja s vrijednostima švedske košarke. Nakon ovog razgovora smo primorani reći da nema uvjeta da Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju”, stoji u priopćenju Saveza.

Jerebko je već preko godinu dana bio bez kluba od kada je napustio Himki 23. siječnja 2021. godine. Jonas je sada odlučio potpisati za CSKA koji ima velike probleme nakon odlazaka nekolicine igrača na visokim pozicijama.

Šveđanin ruskog porijekla se odrekao i dva sponzorska ugovora koja su prekinuta zbog toga što je odlučio otići Moskvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar