Lebron: Šta bi bilo da su u Kongres upali tamnoputi ljudi

Košarka 08. jan. 202112:55 > 12:58
Podijeli:
Kim Klement-USA TODAY Sports via REUTERS

Nije LeBron James mnogo govorio o porazu koji su Lakersi doživjeli od San Antonija 118:109 u NBA šampionatu. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena imao je 27 poena, šest skokova i 12 asistencija, ali je najviše pričao o trenutnoj političkoj situaciji u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Iskreno nekoliko prethodnih dana su bili veoma teški za sve nas koji pripadamo tamnoputoj zajednici u Sjedinjenim Državama. Vidjeli ste da policajac koji je upucao Jacoba Blakea u Wisconsinu neće biti krivično gonjen, iako je Blake ostao invalid“, rekao je James.

Vlasnik četiri šampionska prstena posebno su osvrnuo na dešavanja u Washingtonu, odnosno upad pristalica Donalda Trumpa u Kongres.

„Mi živimo u dvije Amerike. Pravi primjer toga ste vidjeli u Washingtonu. Ko to ne razumije i ne vidi treba da se vrati ne jedan ili dva, već deset koraka unazad. Zapitajte sebe da li mi ovakvu Ameriku želimo da ostavimo našim unucima. Mislim da je odgovor ne. Imam troje djece i gledali smo one sramne scene upada u Kongres. Samo se pitam šta bi bilo da su tamo upali tamnoputi ljudi. Mislim da svi znate odgovor“, u dahu je rekao ogorčeni James.

Komentari

Vaš komentar