Musa: Luka Dončić je moj brat, nisam odustao od NBA lige

Košarka 28. sep 202213:57
Izvor: N1 / F.Z.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa briljira od dolaska u Real Madrid. Sjajnim partijama pomogao je Kraljevskom timu da dođe do titule španskog Superkupa.

Nakon sjajne sezone u Breoganu Musa je nastavio sa sjajnim partijama, a došao u je u centar pažnje španskih medija. Musa je za tamošnji “ES Radio” govorio o sportu koji je veoma bitan ljudima u Bosni i Hercegovini.

“Jedini izvor sreće za narod u BiH je sport. Samo sport, trenutno je to fudbal zbog uspjeha u Ligi nacija. U BiH je sport skoro jedina stvar. Sportisti su na visokom nivou, ali nemaju nikakve podrške od države i nadam se da će se to promijeniti. Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način, da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu. Prije svega želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke”, rekao je Musa.

Osvrnuo se i na Luku Dončića kojeg je sa Zmajevima porazio na Eurobasketu.

“Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način, da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu. Prije svega želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke”, ističe Džanan, a potom dodaje:

KSBiH

“Luka je jedan od najboljih igrača svijeta i želim mu zaista mnogo sreće u karijeri”

MVP za prošlu sezonu Endesa lige ističe kako još uvijek nije odustao od NBA lige.

“Sada sam dosta zreliji i mislim samo na uspjeh ekipe i pobjedu Reala. Svi znaju kakav sam tip igrača, da nije tako sigurno ne bih bio u Real Madridu. NBA? To jako želim. Bio sam tamo tri sezone, ali sada imam ugovor s Realom i samo sam na to fokusiran. Ne znate nikad šta vas čeka u budućnosti, ali sada sam tu i vidjet ćemo šta će biti kasnije”, zaključio je Musa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za 

 

Komentari

Vaš komentar