Novi tim, stari problemi: Gdje je Kyrie Irving?

Košarka 12. jan. 202111:05 > 11:11
Podijeli:
Kyrie Irving
Kyrie Irving

Početak nove NBA sezone za Brooklyn Netse se činio kao bajka; zdrav i spreman Kevin Durant u paru sa Kyriejem Irvingom kao ponajbolji tandem lige, Steve Nash kao trener i prokrčen put prema barem finalu Istoka. No, "desio" se slučaj zvani Kyrie. Opet.

Naime, Kyrie Irving je često bio označavan kao remetilački faktor unutar ekipe u kojoj je igrao. Bez obzira na vanserijske partije, poteze neviđene do tada na parketu, koševe i igru koju je pružao, Irving je svojim aktivizmom van parketa često bio označen kao problem.

U Bostonu je u više navrata otpužen za “narušavanje hemije” u ekipi i preuzimanje liderske uloge kada to nije trebao uraditi.

Iako su brojke bile na njegovoj strani, Boston nije došao do zacrtanog cilja a Kyrie je spakovao kofere i krenuo za novim počecima, i to u Brooklynu zajedno u paru sa svojim dugogodišnjim prijateljem Kevinom Durantom.

Pripremne utakmice su potvrdile ono čega su se mnogi NBA timovi “bojali”, a to je da su Irving i Durant možda i najubojitiji duo lige kada su spremni. Posebno Irving, koji je pokazao koliko može biti “clutch” i preuzeti lidersku ulogu unatoč brojnim kritikama koje smo naveli ranije.

Uskoro su svi promijenili mišljenje, Kyrie je opet bio “heroj” i sve se činilo kao uvertira za lijepu priču s Istoka.

No, Kyrie Irving je opet dospio u fokus javnosti tako što je propustio tri utakmice zaredom zbog “privatnih razloga”. Čak ni trener Nash nije znao gdje je Irving niti zašto propušta utakmice.

Posljednji izvještaji iz SAD-a kažu da se Irving “nije osjećao raspoloženim za igru” te da se ne zna hoće li se vraćati na parket i kada.

Samo desetak dana ranije, društvenim mrežama se širio videoklip Irvinga kako pred utakmicu u dvorani pali tamjan i još neke biljke kako bi, kako je kazao, “otjerao negativnu energiju iz dvorane”.

Da stvari budu još gore, ponovo je na meti skoro svih NBA analitičara i medija a posebice ako se doda činjenica da je sinoć navodno viđen na zabavi sa brojnim slavnim ličnostima.

Stvari će sigurno morati dobiti epilog u narednim danima iz više razloga; Netsi su pokazali da su ranjivi i izgubili nekoliko utakmica.

Komentari

Vaš komentar