Teletović za N1: FIBA će pomoći da BiH bude košarkaški ozbiljno shvaćena

Košarka 01. okt. 202115:21 > 16:38
Podijeli:

Generalna skupština FIBA Europe održat će se narednih dana u Sarajevu, tačnije 1. i 2. oktobra, a već je stigla visoka delegacije Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Ovaj bitan događaj za košarku u Bosni i Hercegovini prokomentarisao je predsjednik Košarkaškog saveza Mirza Teletović.

“Želio bih prije svega zahvaliti ljudima iz FIBA-e koji su odabrali Bosnu i Hercegovinu da bude domaćin FIBA-i ove godine i da imamo toliko bitnih ljudi koji su vezani za košarku, koji vole ovaj sport i koji žele ovom prilikom da pokažu koliko im je stalo da sport u Bosni i Hercegovini napreduje. Da sport bude bitan i da bude pozitivna stvar za košarku u našoj zemlji.”, rekao je Teletović, a potom dodao:

“FIBA je krovna kuća košarke i ovo je jedno veliko priznanje da su oni došli ovdje da vide koliko mi ozbiljno radimo i koliko želimo da napravimo tu jednu pozitivnu i dobru priču kada je košarka u pitanju u Bosni i Hercegovini. Sigurno da ćemo i dalje nastaviti ovakvu suradnju i FIBA je ta koja nam može pomoći na razvitku košarke i komunikacije sa drugim Košarkaškim savezima gdje možemo postići radni odnos.”

Čitava situacija sa pandemijom otežava organizovanje velikih događaja, ali Teletović kaže da su se on i njegova ekipa potrudili da sve bude u najboljem mogućem redu.

“Pandemija korona virusa stvarno otežava održavanje bilo kakvih manifestacija, pa tako i ove. Protokoli su dosta zahtjevni, svi učesnici moraju biti testirani. Mi ako neke stvari obećamo, moramo to i ispoštovati i sve smo ispoštovali i doveli sve ljude koji su bitni za košarku i u Evropi i u Svijetu i mogu da pomognu, da Bosna bude košarkaški ozbiljno shvaćena.”, zaključio je Mirza Teletović.

Među učesnicima ovog značajnog skupa su predsjednik FIBA Hamane Niang, zatim generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije Andreas Zagklis, prvi čovjek FIBA Europe Turgay Demirel, izvršni direktor FIBA Europe Kamil Novak, članovi FIBA Boarda, kao i čelnici 50 nacionalnih saveza.

Skupština se prethodno trebala održati u maju, ali je odgođena za početak oktobra zbog pandemije korona virusa. Košarkaški savez BiH kao organizator skupa osigurao je sve tehničke i sigurnosne uslove prema utvrđenom protokolu i smjernicama Međunarodne košarkaške federacije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar