Trener Warriorsa zbog masakra napao političare: Da li je vlast važnija od djece?

Košarka 25. maj. 202209:07 > 10:25
Podijeli:
Izvor: Golden State Warriors/via REUTERS

Svijet je potresao užasan masakr u SAD koji se dogodio u saveznoj državi Teksas kad je Salvador Ramos (18) upao u osnovnu školu u gradiću Uvalde u Teksasu i ubio 19-oro djece starosti od 7 do 10 godina i njihovo dvoje učitelja.

Uoči četvrte utakmice finala NBA lige između Golden Stejta i Dalasa koja je igrana upravo u Teksasu, trener ekipe Warriorsa nije mogao da se suzdrži i napao je vlast u SAD-u.

PROČITAJTE JOŠ:

“Nakon Južne Kalifornije, sad su djeca ubijena u školi”, počeo je svoj monolog Krer.

A onda je lupio šakom o sto.

“Kada ćemo nešto uraditi”, prodrao se trener Warriorsa.

On se potom obrušio na vlast.

“Umoran sam, stvarno sam umoran što dolazim ovdje i izjavljujem saučešće tim nesretnim i devastiranim porodicama. Umoran sam, toliko sam umoran… Izvinite. Umoran sam od minute šutnje. Dosta! Trenutno postoji 50 senatora koji odbijaju da glasaju o “H.R.8” (zakon o provjeri posjeda oružja). Tu sjede već dvije godine. I postoji razlog zašto neće glasati o tome. Da se održe na vlasti”.

Nije se tu zaustavio trener Golden Statea.

“Pa vas pitam, sve vas senatore, koji odbijate da uradite bilo šta u vezi sa nasiljem i pucnjavama u školama, i supermarktima, pitam vas, da li vam je želja za vlašću bitnija od života naše djece, naših starih, jer tako izgleda. Dosta mi je. Ne mogu više o ovome. Igramo utakmicu večeras. Ali želim da svi koji ovo slušaju ovdje, da razmisle o svom djetetu, unuku, majci, ocu, sestri, bratu… Kako biste reagovali da se vama ovo dogodilo. Ne možemo sjediti ovdje i samo čitati o tome i reći “ok”, bit će minuta šutnje, idemo Mavsi, idemo. To ćemo da radimo, da igramo košarku. Senatori nas drže kao taoce! Tih 50 senatora nas 90 posto koji želimo taj zakon, oni u Washingtonu nas drže kao taoce. Neće da glasaju jer žele da ostanu na vlasti. Patetični su, dosta mi je”, odbrusio je Kerr, energično ustao sa stolice i napustio konferenciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar