Huseinbegović. O Euru, huliganima, rukometu, košarci…

Nogomet 19. jun 201609:14 > 09:16
Izvor: N1

Gost Novog dana bio je sportski novinar Denis Huseinbegović. Govorio je o Evropskom prvenstvu u fudbalu, situaciji u bh. sportu, huliganima... Prema njegovom mišljenju, teško je procijeniti ko je favorit na evropskoj smotri najboljih nacionalnih timova.

”Teško je pričati o tome i reći da je neko favorit. Francuska igra dosta teško, tu je i Njemačka, Italiju nikada ne možete otpisati, Begija je favorit iz sjene, ispred njih je Engleska koja također ne briljira. Najviše je pokazala Hrvatska, sve do posljednjih desetak minuta protiv Češke. Pitanje je kako će se sve ovo što se dogodilo odraziti na hrvatsku reprezentaciju. Mislim da velike reprezentacije polako tempiraju formu, još uvijek mogu da kalkulišu, ali kad ovo prođe, slijedi ono najbolje”, ispričao je Huseinbegović.

On smatra da još uvijek nije vrijeme za velike prognoze i da je teško procijeniti ko će u Francuskoj otići do samog kraja.

”Niko nije očekivao da će Italija pobijediti Belgiju, neko je možda više očekivao od Njemačke, ali nisu bili na nivou koji se od njih očekuje. Ali opet, znamo ko su Nijemci tako da i od njih treba očekivati sve bolju formu kako prvenstvo odmiče”, rekao je je gost Novog dana.

Počela je i sezona u Formuli 1. Gost Novog dana mišljenja je da će neko teško poremetiti planove Mercedesa.

”Ove sezone sve je ponovo u znaku Mercedesa. Ferrari pokušava da napravi nešto, ali čini se da će morati pojačati bolid kako bi ugrozili prije svega, odličnog Rosberga, ali i Hamiltona”, dodao je.

O stanju u Rukometnom savezu…

”Ljudi u Savezu ne rade toliko loše, ali ako izuzmemo fudbal, svi ostali savezi su na marginama. Vidite šta se dešava u Košarkaškom savezu, nije pravilo da narod skuplja pare za Savez. Isto je stanje u Rukometnom savezu, ali prezentacija države i borba za najdraži dres se nikad neće ugasiti. Kriza jeste, kad sam vidio da su htjeli rukometaše izbaciti iz hotela, ni meni nije bilo dobro. I onda, kao, treba pobijediti Švedsku”, kazao je Huseinbegović.

O bh. košarci…

”Razni problemi i dosta priča. Tu su svi bili na gubitku, s Nurkićem smo mogli napraviti dobre stvari. Kad imate njega i Teletovića to je u startu 50 poena. Nadam se da više neće biti trećih interesa i da će sve biti kako treba”, zaključio je gost Novog dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.