Dugarry: Morao sam plakati da bih otišao iz Barcelone

Nogomet 16. sep 201615:53 > 16:03
Izvor: Reuters

Iako je mnoštvo priča vezanih za nogometnog stručnjaka Louis van Gaala, uvijek ima još neka da iznenadi ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Christophe Dugarry, nekadašnji francuski reprezentativac, igrao je pod vodstvom van Gaala samo pola sezone u dresu Barcelone.

Očito je i to bilo previše za francuskog nogometaša.

Govoreći za SFR Sport, Dugarry se prisjetio kako se pretvarao da plače kako bi pobjegao iz ‘van Gaalovog pakla’.

Jednom smo bili u svlačionici i on je uzeo bocu vode kako bi objasnio taktiku”, rekao je bivši nogometaš i citirao riječi holandskog stručnjaka: “U 23. minuti si izgubio loptu. U 48. minuti si izgubio još jednu. Zašto si to uradio?“, ispričao je Dugarry od kojeg je van Gaal tražio odgovore na ova pitanja.

Dugarry je proveo šest mjeseci u katalonskom klubu pitajući se šta radi tu.

Bilo je nadrealno. Najgore je bilo kada sam otišao u njegovu kancelariju i pitao ga mogu li napustiti klub. Morao sam otići pod svaku cijenu. Pretvarao sam se da plačem i govorio da više ne mogu podnijeti i da moram napustiti klub.”

Na ovu Dugarryjevu predstavu van Gaal je reagovao neočekivano.

Rekao je da ne mogu otići jer vjeruje u mene. Kako je mogu vjerovati u mene kada sam mu igrao zadnjeg veznog? To je bilo užasavajućih šest mjeseci. Prošao sam kroz pakao”, prisjetio se Dugarry koji je u svojoj karijeri nosio dresove Bordeauxa, Milana, Marseillea, Birminghama, Barcelone i Qatara.

Za reprezentaciju Francuske je odigrao 55 mečeva i postigao osam golova.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.