Sjećate li se Emila Mpenze?

Nogomet 17. sep 201608:39 > 08:40
Izvor: AFP

Legendarni belgijski fudbaler Emile Mpenza na vrhuncu karijere bio je u krugu najboljih evropskih napadača, ali taj je vrhunac u njegovom slučaju trajao kratko. Nakon sjajnih partija za Schalke i Standard, uslijedio je veliki pad i potpuni krah.

Sve je nizbrdo krenulo u Manchester Cityju, a poneki bljesak u završnom poglavlju njegove karijere nikad ga nije vratio na vrh gdje je prema talentu pripadao.

 ”Tako malo rada, a puno talenta” – počeo je izbjegavati obaveze, a nedostatak profesionalizma potpuno ga je izbrisao s fudbalskih mapa. Danas mu je 38, više ne igra fudbal, a britanski mediji ovih dana izvještavaju o jednom događaju koji je podsjetio na ovog simpatičnog igrača koji je za reprezentaciju Belgije odigrao 57 utakmica postigavši 19 golova.
Naime…

Paul Sturrock, bivši trener Plymoutha, jednog od Mpenzinih bivših klubova, u svojoj knjizi napisao je da je jednom prilikom napadač tražio da ne trenira – jer je imao erekciju. Navodno je ”nesretni” fudbaler pretjerao s korištenjem viagre noć prije, pa je stoga propustio i trening.

Trener u tekstu ”uvjerava” čitatelje da je to istina, a Mpenzin izgovor svakako zaslužuje da bude spomenut kao jedan od najbizarnijih ikada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.