Ivan Klasnić mora na treću transplantaciju bubrega

Nogomet 27. sep 201612:30 > 12:32
Izvor: AFP

Njemački mediji javljaju kako poznati bivši nogometaš rođen u Hamburgu Ivan Klasnić mora na svoju treću transplantaciju bubrega.

Prije deset godina nekadašnji hrvatski reprezentativac saznao je za disfunkciju bubrega i od tada traje njegova životna bitka.

Nakon dvije transplantacije organa dobivenih od svojih najbližih, Ivan će morati dobiti i treći bubreg, ali on više ne smije biti od nekoga iz obitelji jer su već stvorena antitijela protiv doniranih bubrega od strane članova obitelji.

Zbog toga je, pišu mediji, njegov brat Josip shrvan. Upravo je on htio donirati svoj bubreg.

Josipu je gore nego meni jer mi ne može pomoći. Prihvatit ću stvari kakve jesu. Kad ti život visi o koncu naučiš prihvaćati stvari kao sudbinu.

Klasnić je operiran prvi put 2007. godine, ali je bubreg doniran od majke tijelo odbacilo. Potom je operiran još jednom i srećom je bubreg doniran od oca tijelo prihvatilo. Nakon toga je Ivan nastavio s nogometnom karijerom polako se oporavljajući.

Ukoliko Klasnić ne nađe novog donora, morat će dobiti bubreg preminule osobe. To se u Njemačkoj čeka čak sedam godina. U Hrvatskoj bi ga dobio i ranije, ali mora biti prijavljen ovdje kako bi ga dobio.

U Hamburgu sam s obitelji i prijateljima. Teško mi je shvatiti da moram biti registriran samo u jednoj zemlji kako bih mogao dobiti donaciju”, poručio je bivši nogometaš.

Do nove transplantacije Ivan mora na dijalizu tri puta sedmično. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.