Argentinski klub 30 godina igrao na krivom igralištu

Nogomet 13. okt 201607:38 > 07:40
Izvor: Google Earth

Petoligaški klub iz Argentine morat će nakon 30 godina ispraviti linije svog nogometnog igrališta na kojem su se gotovo na svakoj utakmici zabijali golovi iz kornera.

Liniers, klub iz grada Villegasa u okolici Buenos Airesa, od 1987. igra na terenu na kojem su linije iscrtane trapezoidno, a ne pravokutno. Nepravilnost je otkrivena kada su iz Argentinskog nogometnog saveza došli u posjed satelitskih snimaka s “Google Eartha” i zaprepastili se oblikom nogometnog igrališta u Liniersu te su klubu naložili da u roku od tri mjeseca iscrtaju prave linije ili im prijeti gašenje.

Iz Liniersa su kazali da su oduvijek znali da crte nisu pravilne, gostujuće momčadi su znale da domaći igrači to maksimalno koriste, ali se nikad nisu žalili.

“Teren je uvijek bio poseban, pa smo gotovo na svakoj utakmici davali golove izravno iz kornera, što se u Argentini naziva olimpico. Ja sam čak ostajao i nakon treninga šutirati udarce iz ugla izravno na gol, a u karijeri sam ih dao preko deset. Nije stvar bila u tome da iskrivljena linija pomaže izvođaču, već je više smetala golmanima”, kazao je jedan bivši igrač kluba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.