Ovo su svi klijenti Falija Ramadanija

Nogomet 20. okt 201608:20 > 08:36
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Arben Celi

Fudbalska reprezentacija Srbije konačno je proigrala zaredavši nekoliko dobrih rezultata. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo donijele su puno radosti navijačima i simpatizerima, a utisak je da je ovo tek početak nastavka jedne lijepe fudbalske priče.

Mnogo zasluga za sve ono dobro što su srpski igrači odigrali u proteklih nekoliko mjeseci, ide na račun selektora Slavoljuba Muslina koji je igračima objasnio da su dobri, sve lijepo posložio, pronašao sistem i postigao rezultate.

Nekoliko iskusnih i gomila mladih, iznimno talentovanih igrača, garant su uspješne sadašnjosti i lijepe budućnosti srpskog fudbala. A neki od najboljih srpskih fudbalera dijele jednu zajedničku ”osobinu” – agenta. Da, veliki broj igrača iz sadašnje selekcije Srbije pod ugovorom je s menadžerskom agencijom koju iz sjenke vodi jedan od najmoćnijih evropskih agenata Fali Ramadani.

Rođen kao Abdilgafar Ramadani 1963. godine u Tetovu, Makedonija, svoje ”parče hljeba” tražio je u Evropi, a skrasio se u Njemačkoj. Njegova agencija registrovana je u Berlinu, a njeni klijenti nisu samo srpski igrači. Ima tu i nekoliko standardnih reprezentativaca Hrvatske, Crne Gore…

Jeste li se ikada zapitali ko je zauzeo mjesto na uglednoj listi Falijevih pulena? Znate li da su njegovi klijenti Lazar Marković, Adem Ljajić, Matija Nastasić, Ljubimir Fejsa i Filip Đuričić? Ko se još nalazi na toj listi?

Sve te informacije donosi portal Transfermarkt, a tamo je LIAN Sports (tako je registrovana Ramadanijeva agencija) moćan i ugledan. Kao rijetko ko… Pogledajte listu najpoznatijih klijenata Falija Ramadanija kojeg mediji godinama u šali nazivaju i srpskim selektorom iz sjenke…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.