Rajevac za N1: Sa BiH na EP 2016. i SP 2018.!

Nogomet 12. dec 201413:40 > 14:03
Izvor: EPA

Jedan od kandidata koji se nalazi u užem krugu spiska potencijalnih nasljednika Safeta Sušića na klupi Zmajeva u telefonskom razgovoru za N1 potvrdio je svoju želju da vodi reprezentaciju BiH. Srbijanski stručnjak je otišao i korak dalje: obećao je, ukoliko bude izabran, da će BiH odvesti na EP 2016., a zatim i na SP u Rusiju 2018.

Milovan Rajevac je nakon tri godine odmaranja od fudbala spreman preuzeti klupu jednog sportskog kolektiva. Reprezentativni fudbal mu je daleko zanimljiviji od klupskog, stoga je za N1 potvrdio svoju želju da naslijedi Safeta Sušića na klupi Zmajeva.

Rajevac je toliko siguran u uspjeh u slučaju da bude izabaran za selektora da je obećao ne samo odlazak na EP u Francusku 2016., već i na SP 2018. koje će se održati u Rusiji.

Milovan Rajevac od svih kandidata u užem krugu ima najviše iskustva. U karijeri je trenirao petnaest klubova, a najveći uspjeh imao je na Svjetskom Prvenstvu 2010. godine, kada je na čelu reprezentacije Gane došao do četvrtfinala, a u toj utakmici “Crne Zvijezde” je eliminisao Urugvaj Diega Forlana i Luisa Suareza.

Uz Rajevca, na užem spisku N/FS BiH se nalaze Sergej Barbarez, Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Amar Osim i Igor Štimac.