Zastava Španije na dresu Las Palmasa za meč sa Barcom

Nogomet 01. okt 201712:52 > 15:09
Izvor: Alex Caparros, Getty Images

Barcelona bi trebalo da dočeka Las Palmas od 16.15 u meču Primere, ali tenzije su visoke zbog referenduma o nezavisnosti Katalonije i pitanje je hoće li se to desiti.

Alex Caparros, Getty Images

Kako navode katalonski mediji, poslije hitnog sastanka uprave kluba, Barca je zvanično zatražila pomjeranje meča od La Lige i sada se čeka odgovor.

Sa druge strane, tim sa Kanarskih ostrva spremio je svoj politički odgovor – izdato je opširno saopštenje u kojem se između ostalog navodi da će se na dresu Las Palmasa za meč sa Barselonom naći i zastava Španije jer oni vjeruju u “jedinstvo Španije“.

Twitter Embed Code


“Mogli smo da biramo da budemo nijemi svedok svega što se dešava ili da stupimo u akciju, odlučili smo se za potonje i riješili smo da na dres dodamo malu zastavu Španije kako bismo jasno istakli svoje nade za budućnost zemlje“,
navodi se na sajtu kluba i dodaje se:

“Iako je Gran Kanarija daleko, oduvijek smo se osjećali kao dio Španije i nikada nismo pomišljali ni na šta drugo. Zastavom na dresu želimo da pošaljemo nedvosmislenu preporuku da vjerujemo u jedinstvo Španije. Činimo to iz pozicije regije koja je najdalje prijestolnici Španije“.

Šta će biti na kraju, ostaje da se vidi, ali situacija se zakuhava…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.