"Ovu Francusku nitko ne može zaustaviti! Niti Hrvatska"

Nogomet 13. jul 201815:09 > 15:19
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Patrick Vieira, bivši član francuske nogometne reprezentacije, s kojom je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, smatra kako je Francuska protiv Hrvatske veliki favorit u nedjeljom finalu Svjetskog prvenstva.

Na pitanje je li Francuska favorit protiv Hrvatske, Vieira nije imao nikakve dvojbe.

“Jest! Veliki favorit. Hrvatska dolazi u finale nakon tri utakmice zaredom u kojima su igrali produžetke te su imali manje vremena za oporavak. Kada igrate protiv atletske Francuske, koja ima takvu brzinu i snagu, sigurno ćete u jednom trenutku patiti. Kada Francuzi izađu na teren, Hrvatima će biti jako teško. Mislim da ćemo im stvoriti puno problema. No moramo biti oprezni, jer Hrvatska ima sjajne igrače koji znaju iskoristiti prilike, a vrlo dobro znaju i kako nadoknaditi zaostatak”, rekao je Viera.

I prije početka turnira Vieira je smatrao da Francuska može do borbe za finale, dok je nakon njihove utakmice protiv Argentine rekao da “ništa i nitko ne može zaustaviti Francusku”.

Iako mnogi kao najboljeg veznjaka na svjetskom prvenstvu smatraju našeg kapetana Luku Modrića, Vieira smatra kako ta titula pripada francuskom igraču N'Golo Kantéu. “Možda nije najbolji na svijetu, ali on je za mene najbolji veznjak na ovom Svjetskom prvenstvu. Nevjerojatno je što sve radi na terenu”, rekao je Vieira, pišu 24 sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.