Gošće N1 televizije i rasprava o ofsajdu

Nogomet 14. jul 201810:21 > 10:26
Podijeli:
Izvor: N1

Bisera Hašimbegović, Lejla Pašalić i Azra Latifić ovog jutra u studiju N1 s Emelom Burdžović pričale su samo o fudbalu. O strasti s kojom prate ovaj sport, ljubavi i navijačim afinitetima, o Svjetskom prvenstvu i favoritima, o prvim odlascima na stadione...

Kako je kazala Bisera Hašimbegović, koordinatorica informativnog centra BIHAMK-a, velika takmičenja su njena strast.

”Nekako godinama pratim prije svega klupski, ali sada sve više nacionalna prvenstva postala su moja strast i sve se podredi tome. Čekali smo ovaj mjesec dana”, ispričala je naša gošća.

Dugugodišnja radijska voditeljica Lejla Pašalić otkrila je kako je počela pratiti fudbal. U pitanje je angedota s mlađim bratom.

‘Nisam sama od sebe počela iako sam odrasla u blizini stadina Grbavica, mlađi brat je uvijek bio lud za fudbalom. Pošto je bio premalen da ide sam na utakmicu, on ode pored stadiona i s drveta gleda utakmicu i mene pošalju da ga tražim. Ganjajući njega, počela sam pratiti fudbal. Moj sin nije toliko lud za fudbalom, tu i tamo”, kazala je Pašalić.

Aktivististica Azra Latifić rekla je fudbal još u djetinjstvu – morala pratiti i da je ”pitarka od malena” odgovarajući na pitanje za koji sarajevski klub navija.

”Ja imam dvojicu braće, htjela – ne htjela morala sam pratiti fudbal, moj brat blizanac je vježbao na meni penale u stanu, ja sam bila golman. Udala sam se za fudbalskog fanatika koji prati 13 tekmi dnevno. Što se tiče moje ljubavi prema fudbalu, morala sam, vatrena navijačica sam, pitarka od malena. Sva svjetska pratim, pratim Ligu prvaka, vatreni sam navijač Liverpoola, bila sam na Anfiledu sa suprugom, bila sam dio utakmice”, prisjetila se naša gošća u Novom danu.

Potom je uslijedila kratka rasprava o ofsajdu. Voditeljice emisije zanimalo je pojašnjenje ovog fudbalskog pravila.

Koliko god da ti objasnim, mogu ti samo narcrtati. Ofsajd, znamo šta je ofsajd”, kazala je Latifić dok je Hašimbegović imala konkretnije pojašnjenje.

Kad jedan igrač šalje svom igraču koji je najistureniji golmanu, mora biti od suprotnih igrača negdje bliže tom golmanu”, kazala je ona dok je na plastičnom primjeru, Pašalić pojasnila šta bi to značila u konkretnom slučaju.

‘Da nema tog pravila, napadač bi mogao sjediti pred protivničkim golom i čekati da mu neko dobaci loptu, ne bi morao uopće da igra”, rekla je ona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.