Velid Spaho za N1: Uloga Dinama u velikom uspjehu Hrvatske

Nogomet 16. jul 201817:03 > 17:05
Podijeli:
Izvor: N1

Sportski komentartor BHT1 Velid Spaho kazao je danas za N1 da uspjeh Hrvatske nije iznenađenje ukoliko se zna s kakvim igračima ovaj tim raspolaže. Govorio je i o ulozi zagrebačkog Dinama u uspjehu reprezentacije.

Spaho je kazao sama predstava u finalu nije bila na nekom vrhunskom nivou ocijenivši tu činjenicu paradoksom s obzirom na to da je postignuto čak šest pogodaka.

”Vidjeli smo šest golova, ali nogomet nije bio na nekom vrhunskom nivou što zvuči malo paradokslno. Utakmica može dobiti visoku ocjenu, kada vidimo šest golova u finalu to je pravi spektakl. Hrvatska je iznenađenje za one koji površno prate nogomet. Hrvatska ima sedam, osam do deset top igrača. Srećom, zaobišle su ih povrede i kartoni, bilo je malo doze sreće jer su bili u donjem dijelu žrijeba. Veliki, ogroman rezutlat, ali pokazalo se da je taj dolazak selektora Dalića bio pozitivan šok”, kazao je gost N1 televizije.

Potcrtao je važnost uloge Zlatka Dalića u historijskom poduhvatu Hrvatske.

”Zaista u jednom gotovo nevjerovatnom trenutku je preuzeo tim, čini mi se da je Hrvatska u Rijeci izgubila od Finske. Nekako, bar ja mislim, niko nije imao hrabrosti jer je reprezentacija bila u blagom rasulu. Očigledno je pronašao potrebnu hemiju unutar svlačionice”, ispričao je Spaho.

Prema njegovom mišljenju. Luka Modrić zasluženo je proglašen najboljim igračem prvenstva.

Apsolutno zasluženo, jednostavno nisam vidio nekog drugog igrača koji bi mogao ponijeti tu titulu”, ocijenio je Spaho u razgovoru za N1.

Budućnost hrvatskog fudbala je, prema mišljenju gosta N1, svijetla i lijepa.

‘Sigurno još jedan ciklus ovaj tim može izgurati s jednim ili dva nova imena. Hrvatska ima tu prepoznatljivu školu zagrebačkog Dinama. Od 23 igrača jučer, deset ih je prošlo tu nogometnu školu. Hrvatska se susreće s problemom infrastrukture, nema neki nacionalni stadion i to su sada neke stvari s kojima se susreće Hrvatska. Siguran sam da će ovaj uspjeh učiniti svoje”, podvukao je on.

Pogledajte video gostovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.