Bajević odveo AEK od treće lige do LŠ i rekao: Dosta je

Nogomet 29. avg. 201819:08 > 20:07
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Dan nakon što je AEK izborio historijski plasman u Ligu šampiona trijumfom u dvomeču protiv Videotona, Dušan Bajević se povukao sa mjesta izvršnog direktora atinskog kluba.

Dušan Bajević je veći dio svoje karijere posvetio upravo atinskom klubu. Za AEK je ovaj Mostarac igrao od 1977. do 1981. godine i to je bio jedini klub za koji je nastupao osim Veleža. 

Poslije igračke karijere Bajević je kao trener vodio AEK u tri navrata. Od 1988. do 1996. godine, od 2002. do 2004. i od 2008. do 2010. godine. Kao igrač je dva puta bio šampion sa tim klubom, a kao trener čak četiri. “Princ” kako su ga zvali navijači AEK, došao je ponovo u klub kada je bilo najteže. 2013. godine atinski žuti su izbačeni u treću ligu zbog finansijskih problema, a Bajević je postao izvršni direktor. 

Vratio je klub na sam vrh grčkog fudbala, a AEK je prošao i kroz veoma teške kvalifikacije do grupne faze Lige šampiona. 69-godišnjem Bajeviću je to izgledao bio vrhunac u njegovom zadatku da AEK vrati na mjesto i riješio je da se povuče.

“AEK objavljuje ostavku Dušana Bajevića sa funkcije izvršnog direktora, koju je obavljao od ljeta 2013. godine, od kada je uložio ogroman napor da ponovo izgradi tim. On je postao ikona našeg tima koji ima 94 godine dugu historiju, a pokazao se kao šampion u tri kategorije, kao igrač, kao trener i kao izvršni direktor. On je najbitniji faktor u ponovonom rađanju kluba i petogodišnjem projektu u kom se AEK iz treće lige vratio u evropski fudbal. AEK poštuje Dušanovu odluku da se povuče iz ličnih razloga. Bit će zauvijek među najcjenjenijim članovima žuto crne porodice”, stoji u saopštenju atinskog kluba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.