Demirović: Ponosan na saradnju s idolom Džekom

Nogomet 15. nov 201810:41 > 10:46
Podijeli:
Izvor: FSBiH

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine i nakon tri dana priprema sa uzbuđenjem govori koliko mu znači poziv selektora Robereta Prosinečkog.

On je kazao da je sretan što je s igračima koji se dosad mogao samo diviti.

”Neizmjerno sam sretan što sam ovdje, zajedno sa igračima koji su mi idoli i kojima se divim. To mi je bio san. Od kada treniram i uopšte od kada sam počeo da razmišljam o fudbalu san mi je bio da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, da izađem pred naše navijače i doživim tu euforiju koja vlada na utakmicama. Ponosan sam na to i što ću imati priliku da igram sa svojim idolom Edinom Džekom”, rekao je mladi napadač.

O tome kako se osjeća u A selekciji i atmosferi Demirovič je kazao:

”Nisam mogao ni zamisliti da je atmosfera u ekipi ovako dobra. Super sam prihvaćen od starijih igrača, pričamo, smijemo se i šalimo kao da se znamo već duži period. Ipak, moram reći da pomalo još imam tremu kad razgovaram s njima i naravno veliki respekt”, otkrio je on u razgovoru za zvanični web site Fudbalskog saveza BiH.

U šetnji i nekim slobodnim aktivnostima Demirović je najčešće sa Amerom Gojakom.

Sa Gojakom sam cimer na okupljanjima mlađih reprezentacija u zadnje dvije godine, a znamo se još od kad smo nastupali za „U-17“ selekciju. Slažemo se odlično mada sam bolji od njega u FIFI i ostalim igricama”, našalio se ovaj fudbaler.

Na treninzima se radi ozbiljno što ne predstavlja problem za mladog bh reperezentativca koji sa dozom samopouzdanja kaže:

”Mogu da odgovorim zahtjevima koje je selektor i stručni štab stavio pred nas. Slično radimo i u klubu, navikao sam i nije to ništa novo za mene. Vjerujem da ću pokazati da nisam slučajno ovdje, da ću opravdati poziv i uvjeriti sve da sam kvalitetan igrač”, potcrtao je mladi igrač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.