Kodro: Kada smo pravi, protivnik nije važan

Nogomet 03. apr 201516:07 > 16:12
Izvor: fcsarajevo.ba

Nogometaši Sarajeva u 19. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuju ekipu Mladosti iz Velike Obarske.

Nakon posljednjih neuspjeha u kupu i prvenstvu, u “Bordo timu” ističu  da su dvosedmičnu pauzu u prvenstvu  dobro iskoristli i da su konsolidovali redove.   

Šef Stručnog štaba Meho Kodro na pres-konferenciji je kazao da su u ekipu prije desetak dana imali “konfuznu situaciju”.  

Ova sedmica bila je vrlo kvalitetna, što se tiče treninga i ostalog. Ekipa je “živa”, vjerujem u nju. Nadam se da ćemo sutra pružiti bolje nego što je bilo prije 15 dana i da ćemo slaviti. Igramo protiv posljednje ekipe na tabeli, ali moramo imati na umu da se Mladost pojačala, što znači da ćemo sutra imati protivnika puno nezgodnijeg nego što je to bio prije tri mjeseca, ali ako budemo pravi protivnik nije važan”, kazao je Kodro.  

Kada je u pitanju igrački kadar, Kodro je  kazao da u ekipi neće biti Mehmeda Alispahića, koji se povrijedio prije 14 dana na utakmici u Mostaru, kao i da se Sirijac Ahamad Kalasi još nije pojavio na treningu, nakon utakmice za svoju reprezentaciju. Ostali igrači su spremni i u konkurenciji su za utakmicu.  

Susret Sarajevo – Mladost igrat će se u subotu u 16.30  sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”.