Nova misija bivšeg selektora Zmajeva: Baždarevići pomažu svojim komšijama

Nogomet 08. apr 202012:31 > 12:32
Izvor: N1

Mehmed Baždarević (59), bivši selektor reprezentacije BiH i nekada najbolji igrač Prve lige SFRJ, nalazi se u karantinu u svom domu u francuskom Grenoblu. Slobodno vrijeme koje ima na raspolaganju odlučio je iskoristiti kako bi zajedno sa suprugom Marinom pomogao svojim komšijama, starijim osobama.

Kako je popularni Meša kazao za N1, u njegovom komšiluku žive starije osobe kojima inače pomaže oko svega. S obzirom da nema zaštitnih maski i da ih nema nigdje ni kupiti, došao je na ideju da im sa suprugom Marinom napravi maske.

N1

Do sada je napravio nekoliko zaštitnih maski koje će podijeliti starijim komšijama, a najavio je da će i u budućnsoti na ovaj način pomagati najugroženijoj populaciji u vrijeme pandemije korona virusa.

Za sada su, kako je kazala legendarna ‘Željina desetka’, sve maske u plavoj boji, ali je poručio da će se potruditi da nađe nešto i za svoje bordo prijatelje, navijače Sarajeva. 

N1

Građanima u BiH je uputio apel da ostanu kući i na taj način zaštite sebe i druge.

“Snalazimo se i moramo da se zaštitimo zbog zdravlja svih nas”, poručio je Baždarević iz Grenoblea.

Baždarević je BiH vodio u 24 utakmice od marta 2015. do oktobra 2017. godine. Tada su Zmajevi imali 14 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 52:33.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad