FK Željezničar dobio saglasnost za izgradnju južne tribine stadiona Grbavica

Nogomet 14. apr 202013:46 > 13:50
Podijeli:
Izvor: Anadolija

Općina Novo Sarajevo izdala je Urbanističku saglasnost Fudbalskom klubu Željezničar za izgradnju južne tribine stadiona "Grbavica".

“Nakon usvajanja idejnog projekta stadiona ‘Grbavica’, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje nove Urbanističke saglasnosti za gradnju južne tribine. Nadležna služba Općine Novo Sarajevo je 10. aprila 2020. godine izdala Urbanističku dozvolu čime su se stekli uslovi za predaju dokumentacije u cilju izdavanja građevinske dozvole”, saopštili su iz FK Željezničar, te dodali:

“Izrada projekta i prikupljanje neophodnih saglasnosti je u završnoj fazi te se predaja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole očekuje najkasnije do kraja aprila”.

Podsjetimo, klub je u proteklih šest mjeseci na temu izgradnje južne tribine obavio sastanke s predstavnicima Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i N/FS BiH.

“Nadamo se da će trenutna globalna situacija u vezi s virusom COVID-19 okončati u skorijoj budućnosti, uz što manje posljedica, kako bi se svi zajedno mogli posvetiti fudbalu i daljnjim aktivnostima na uređenju i izgradnji našeg doma”, poručuju iz Željezničara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad