Bio je jedan od najboljih na svijetu, a danas je potpuno zaboravljen…

Nogomet 18. avg 202012:18 > 12:31
Izvor: AFP

Moderni fudbalski trendovi teško su razumljivi ''običnim'' poznavateljima najvažnije sporedne stvari na planeti. U sportu je ogroman novac pa nisu rijetke teorije da je fudbal izgubio draž koja ga je nekada pratila.

Klubovi sve manje brinu o svojim vojnicima, igračima koji su nekoć davali značajan doprinos njihovoj igri, pa se legende katkad pogube nenaviknute na nepoštovanje i nedostatak komunikacije.

Jedna takva, tužna priča je ona koja govori o golmanu Joe Hartu, donedavno jednom od najboljih golmana na planeti. Tako su, barem, tvrdili oni koji se u fudbal razumiju dobro, a i njegov status u prvaku Engleske tog perioda, bio je dovoljan argument – čovjek je standardno branio i za englesku reprezentaciju.

Dolasko Pepa Guardole, Hart je izgubio mjesto u timu pa čak i na klupi. Probao je u Torinu, pa se potom vratio u domovinu gdje su ga čekali ugovori u West Hamu i Burnelyu.

Danas je ovaj igrač bez kluba, ali kako stvari stoje, ne predugo. Već u narednih dan – dva mogao bi, engleski mediji javljaju, potpisati s Tottenhamom. Da bi bio treći golman…

Prvi izbor je kapiten kluba Hugo Lloris, njegova zamjena je Paulo Gazzaniga, a Hart će s timom trenirati i čekati neku svoju priliku koja možda nikada neće doći. A u najboljih je golmanskim godinama, tek su mu 33…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad