Štilić se zahvalio Wisli, LP sa APOEL-om naredna destinacija

Nogomet 11. jun 201515:48 > 15:56
Izvor: EPA

Najbolji veznjak poljske lige za proteklu sezonu, Semir Štilić, najvjerovatnije će napustiti redove Wisle iz Krakowa, budući da se njegov klub suočava se velikim problemima finansijske prirode.

Iako su se nekoliko mjeseci vodili pregovori oko produženja ugovora, čini se da do toga ipak neće doći, a uz Štilića, Wislu bi trebali napustiti Gargula i Stjepanović.

”Bilo je lijepo igrati ovdje. Vezao sam se za jako otvorene ljude u Poljskoj. Žalim što moram ići, i još uvijek ne znam gdje ću nastaviti karijeru”, kazao je Štilić za Sport.pl.

Iako je za izvor kazao da ne zna gdje će nastaviti karijeru, ponuda mu neće manjkati ovog ljeta.

Prvi u red za akviziranje usluga veznog igrača Bosne i Hercegovine stat će šampion Kipra, APOEL Nicosia, piše njihov najuticajniji portal Kerkida.net.

APOEL je uspio odbraniti naslov, i krenuli su u tkanje ekipe za Ligu prvaka, a Kerkida piše da je upravo štilić pravo rješenje za njihovu igru, budući da tom timu ‘‘odgovara univerzalnost i kreativnost fudbalera iz BiH”.

Vrijedi i spomenuti da je Semir Štilić otpao sa liste selektora Mehmeda Baždarevića za predstojeći meč sa Izraelom, isti dan nakon što se priključio pripremama reprezentacije.

Razlozi su poprilično jasni, jer je liga u Poljskoj trajala nešto duže, te su klupske obaveze bile neminovne.

Baždarević je kazao da će Štilić biti u kombinaciji za naredne mečeve.