Habib u posljednjoj borbi karijere u UFC-u ostvario rekordnu zaradu

Nogomet 26. okt 202010:13 > 10:17
Izvor: Vasily MAXIMOV / AFP

Habib Nurmagomedov u subotu je odbranio titulu prvaka u UFC-ovoj lakoj kategoriji nakon što je u drugoj rundi uspavao Justina Gaethjea, a potom je završio karijeru sa savršenim omjerom od 29 pobjeda u isto toliko borbi u MMA karijeri.

Istaknuo je Nurmagomedov kako više ne želi dolaziti na borbe bez svog oca i trenera Abdulmanapa koji je preminuo početkom jula. Rekao je Habib i kako je dao obećanje majci da se više neće boriti i odlučio je to i ispoštovati.

Dagestanac iz UFC-a odlazi nakon najveće zarade u karijeri, a procijenjeno je kako je Habib od borbe s Gaethjeom zaradio 6.1 milion dolara. Zanimljivo je da je Gaethje od borbe s Habibom zaradio tek nešto manje od pola miliona dolara (440.000).

Ovo je bila moja posljednja borba. I nema šanse da ću se vratiti bez svog oca. Ovo je bio prvi put nakon onoga što mu se dogodilo. Nakon što me UFC nazvao zbog Justina, pričao sam s majkom i obećao joj da će ovo biti moja zadnja borba. A ako sam dao svoju riječ, onda ću se iste i držati. Samo jednu stvar želim od UFC-a – trebate me postaviti kao prvog ‘pound-for-pound’ borca. To zaslužujem. Prvak sam, 13-0 u UFC-u, 29-0 u čitavoj karijeri“, rekao je Habib poslije meča sa Gaethjeom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad