Na prvom testiranju šest pozitivnih igrača Salzburga, a na drugom svi negativni

Nogomet 10. nov 202012:26 > 12:29
Izvor: REUTERS/Andreas Gebert

Svi fudbaleri RB Salzburga bili su negativni na posljednjem testu na koronavirus, nakon što je ranije njih šest bilo pozitivno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Salzburg je zabranio svojim igračima da se odazovu na pozive njihovih reprezentacija za predstojeće utakmice, nakon što je u nedjelju bilo šest pozitivnih rezultata na COVID-19. Novo uzimanje uzoraka u ponedjeljak dalo je negativne rezultate kod svih igrača.

Aktuelni šampion Austrije u utorak je objavio da pokušava utvrditi zašto su dva kruga testiranja u istom laboratoriju imala toliko različite rezultate te je izrazio nadu da će igračima biti dopušteno da predstavljaju svoje zemlje ove sedmice.

“Učinićemo sve što je u našoj moći da okončamo trenutna ograničenja, kako bismo omogućili svim našim reprezentativcima da se jave na dužnost. Nadamo se da će zabrane putovanja, koje su im vlasti nametnule, moći biti ukinute što je prije moguće”, istakao je u saopštenju Stephan Reiter, generalni direktor Salzburga i dodao:

“Također želimo otkriti zašto su posljednja dva seta testova na COVID-19, koja je provodio isti laboratorij u Salzburgu, dala toliko različite rezultate. Moramo pronaći odgovore na ovo jer ismijava sveobuhvatne i profesionalne napore FC RB Salzburg da se pridržava svih potrebnih mjera za prevenciju širenja virusa.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad