Peleovo pismo Maradoni: Volim te Diego, jednog dana igrat ćemo u istom timu

Nogomet 03. dec 202015:13 > 15:17
Izvor: PATRICK KOVARIK / AFP

Svijet još uvijek tuguje zbog odlaska jednog od najboljih fudbalera svih vremena - Diega Armanda Maradone. Legendarni Argentinac preminuo je prije sedam dana u svojoj domovini u 60. godini.

Nakon što je objavljena vijest da je Maradona preminuo oglasio se čovjek s kojim su uvijek upoređivali El Pibea – legendarni Brazilac Pele. Izrazio je saučešće porodici i poručio kako ima mnogo toga napisati o Diegu, ali da će to uraditi naknadno. Pele je tako sedam dana nakon Maradonine smrti objavio pismo posvećeno velikom Diegu.

https://www.instagram.com/p/CIT1pHgI7eR/

“Prošlo je sedam dana otkako si otišao. Mnogi ljudi su tokom cijelog života voljeli da nas upoređuju. Bio si genije koji je očarao svijet. Mađioničar s loptom u nogama. Istinska legenda. Ali, prije svega, za mene ćeš uvijek biti odličan prijatelj, sa još većim srcem.

Svijet bi danas bio mnogo bolji kada bismo mogli manje da se upoređujemo, a da počnemo više da se divimo jedni drugima. Dakle, želim da kažem da si neuporediv. Tvoja putanja obilježena je iskrenošću i na svoj jedinstven i poseban način, naučio si nas da moramo da volimo i da mnogo češće govorimo te riječi ‘volim te’. Tvoj brzi odlazak mi nije dozvolio da ti to kažem lično i zato ću jednostavno napisati: ‘Volim te Diego’.

Moj veliki prijatelju hvala ti za naše čitavo putovanje. Jednog dana, u raju, zaigrat ćemo u istom timu. To će biti prvi put da trijumfalno dižem šake u zrak, a da to ne radim zbog proslave gola. Bit će to zbog toga što ću konačno moći da te zagrlim ponovo”, napisao je Pele na svom Instagram profilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad