"Gledao sam Martiala, ne oduzima dah i nije ništa posebno"

Nogomet 01. okt 201514:54 > 15:00
Izvor: Facebook/Anthony Martial Official

Bivši napadač Liverpoola, Manchester Uniteda, Newcastlea ali i engleske reprezentacije Michael Owen, nije naročito impresioniran partijama Anthony Martiala, najskupljeg tinejdžera i pojačanja "Crvenih đavola".

Nakon što je stigao iz Monaca, Martial je uspio zadovoljiti standarde Louisa van Gaala i u Premiershipu, ali i u Ligi prvaka. POstigao je četiri gola, i ostvario impozantan utjecaj na brzinu igre tima sa Old Trafforda.

Njegovu igru hvale svi, ali čini se da Owen ne misli tako.

“Gledao sam ga, i zaista ne radi ništa što nisam vidio ranije. Nije mi oduzeo dah niti jednom, ali istina je da ne griješi u igri za sada”, kazao je veteran za BT Sport.

“On radi ono za što je plaćen, a zabrinjavajuće je to što nije imao neki specijalan rekord prije dolaska u United”, riječi su bivšeg fudbalera koji zna često “ubosti” fudbalere sa ovakvim ili sličnim komentarima.

Možda Michael Owen želi reći da Martial nije ništa posebno samo zbog toga što je Owen, u njegovim godinama “kupio fudbalski svijet” svojim partijama i golovima u Liverpoolu, kao i na legendarnom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.godine.

Istina je jednostavna, Martial nema ni 20 godina, i imat će dovoljno vremena da dokaže da je riječ o vrhunskom napadaču, koji će možda postati.

Narednu priliku za dokazivanje Martial će imati već za vikend, kada United i Arsenal odmjeravaju snage na sjeveru Londona.

https://youtube.com/watch?v=xh7EuX2pHKg