Zmajevi na krilima pobjede poletjeli na Kipar po baraž za EP

Nogomet 11. okt 201511:13 > 11:19
Izvor: Reuters

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u jutaros je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala na Kipar gdje će u utorak, 13. oktobra, odigrati utakmicu protiv selekcije te zemlje u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Veliki broj građana zaželio je sretan put bosanskohercegovačkim reprezentativcima, koji su u Sarajevo pristigli iz Zenice gdje su sinoć rezultatom 2:0 pobijedili ekipu Velsa na stadionu Bilino polje.

Tuka putuje sa “Zmajevima” 

Među grupom najvjernijih navijača “Zmajeva” našao se i najbolji bh. atletičar Amel Tuka koji je za AA kazao kako se nada pozitivnom rezultatu 13. oktobra nakon sinoćnjeg slavlja.

“Malo sam promukao od navijanja skupa sa prijateljima. Bilo je prelijepo i svi smo se radovali, idemo na Kipar po pobjedu koja nam treba za prolaz i nadam se ćemo je i ostvariti. Uvijek kad sam u BiH pratim reprezentaciju, od malih nogu. Pristao sam da idem da Kipar i podržim svoju reprezentaciju”, kazao je Tuka.

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević kazao je kako vjeruje u rezultat koji će na Kipru biti na strani BiH.

“Sigurno nam treba pozitivan rezultat, ići ćemo na takav rezultat da obezbijedimo ulaznicu za baraž. Možda, i ako bude neriješeno, možda nas i to odvede tamo gdje želimo. Najvažnije je da smo sinoć odradili onako kako je bio zamišljeno”, rekao je Baždarević.

Da su igrači skoncentrisani na pobjedu kazao je i Milan Đurić, koji je sinoć ponio titulu najznaslužnijeg igrača, nakon što je postigao gol za vodstvo BiH te na kraju asistirao za konačnih 2:0.

Džeko: U Nikoziji revanš za poraz u Zenici

“Sretan sam zbog gola, zbog pobjede i sada idemo na Kipar završiti šta smo počeli. Ništa se ne zna, moramo razmišljati samo da igramo dobro, i igrati. Ako budemo igrali kao juče, može sve biti kako treba. Atmosfera je dobra, svi smo koncentrisani”, zaključio je Đurić.

Edin Džeko, koji sinoć nije zaigrao na Bilinom polju, vjeruje da će za dva dana ipak zaigrati u dresu reprezentacije BiH. Kada je riječ o sinoćnjoj utakmici, Džeko dodaje kako su svi u ekipi “posao shvatili ozbiljno” što je dalo rezultate.

“Ispalo je dobro. Što se mene tiče, nisam bio spreman, ali hvala Bogu, momci su odradili posao maksimalno ozbiljno i dobro, mislim da je ispalo dobro za nas, sad je sve na nama i trebamo ići tamo i revanširati se Kipru za onaj poraz u Zenici”, kazao je Džeko.

Reprezentacija BiH će, nakon tri sata leta, sletjeti u Larnacu, na jugoistočnoj obali Kipra, odakle će autobusima oputovati do Nikozije.