Reprezentativci BiH stigli na Kipar: Optimizam u štabu

Nogomet 11. okt 201514:32 > 14:34
Izvor: Reuters

Nakon dva i pol sata leta i pređenih 1.664 kilometra, avion sa stručnim štabom i igračima fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine sletio na aerodrom u Larnaki na jugiostočnoj obali Kipra.

Let je protekao u izuzetno dobroj atmosferi i da su svi, stručni štab, igrači i navijači optimisti da će u utorak, 13. oktobra, biti izboren pozitivan rezultat u posljednjem kvalifikacionom meču za plasman na EURO protiv selekcije Kipra.

Iz kišnog i prohladnog Sarajeva, reprezentacija BiH je doputovala na Kipar, gdje ih je dočekalo sunčano vrijeme i ugodnih 25 stepeni Celzijusa. Sa aerodroma u Larnaki, bh. tim je autobusom krenuo ka hotelu “Hilton”, koji se nalazi u Nikoziji, oko 60 kilometara udaljenoj od pomenutog aerodroma.

Selekcije BiH i Kipra će u utorak odigrati posljednje kolo grupne faze kvalifikacija za EURO 2016, a oba tima imaju šansu da pobjedom izbore treće mjesto u grupi B. BiH je trenutno na trećem mjestu sa 14 bodova, a Kipar je peti sa dva boda manje. Izabranicima selektora Mehmeda Bažadarevića bi u utorak bio dovoljan i remi, ukoliko Belgija kao lider grupe savlada četveroplasirani Izrael.