Prekinuta utakmica bh. lige: Fudbalerke napale sutkinju

Nogomet 25. apr 201615:52 > 16:17
Izvor: ŽNK Mladost Nević Polje

Na ženskoj nogometnoj utakmici između ŽNK Mladost Nević Polje i ŽFK Mostar u okviru Premijer lige BiH - liga za opstanak za žene došlo je do incidenta nakon kojeg je prekinut meč.

Naime, nogometašice Mladosti su fizički napale glavnu sutkinju Merimu Čelik, nezadovoljne njenim suđenjem. Utakmica je prekinuta pri rezultatu 3:6 za gostujuću ekipu iz Mostara.

Sejdo Zukanović, predsjednik Takmičarske komisije FS BiH, potvrdio je za N1 da se incident dogodio.

Incident se dogodio, a Komitet za takmičenje je odlučio prekinutu utakmicu registrovati rezultatom iz 85. minute, kada je meč prekinut, 3:6 za goste. Cjelokupan materijal o fizičkom napadu igračica domaćih proslijeđen je Disciplinskoj komisiji koja će u skladu s propisima i disciplinskim pravilnikom donijeti odluke.”

Zukanović je dodao da je delegat opisao incident u izvještaju te da će kompletan slučaj biti na postupku Disciplinske komisije.

Jasan je disciplinski pravilnik kada je u pitanju fizički napad, ali to je stvar druge komisije“, dodao je Zukanović.

Goran Kosorić, predsjednik Disciplisnke komisije FS BiH, nije želio komentarisati incident jer, kako je kazao, još uvijek nije dobio predmet i nije pročitao izvještaj sa utakmice.

Direktor sektora za takmičenje FS BiH, Elmir Pilav, je odbacio informacije da je sutkinja brutalno pretučena.

Sutkinja nije pretučena, već je fizički napadnuta u pokušaju da se izgura sa terena. Ona je napustila stadion bez tjelesnih povreda i većih problema“, rekao je Pilav.

ŽFK Mladost N.P. u Ligi za opstanak je pretposljednja ekipa na tabeli sa 13 bodova, dok je ŽFK Mostar posljednjeplasirani tim sa dva boda manje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.