Adnan Jahić: Obećavam disciplinu i borbu na terenu (VIDEO)

Nogomet 25. jun 202215:00 > 15:02
Podijeli:
Izvor: Printscreen

Novi trener tuzlanske Slobode Adnan Jahić govorio je Sloboda TV prvi put nakon što je preuzeo Tuzlake.

VEZANE VIJESTI:

“U Slobodu sam došao ne kao pionir, nego kao pjetlić, sjećam se na pomoćnom terenu gdje smo svi počinjali, bila je šljaka gdje smo se svi kalili kao djeca. Prošao sam sve omladinske selekcije” prisjeća se novi trener tima iz Rudarske 2.

Jahić je igrao za pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentacije Bosne i Hercegovine i bio kapiten.

“Kada sam stigao u prvim tim Slobode kao igrač, sjećam se tada je sa nama bio najuspješniji naš trener rahmetli Sakib Malkočević. Sjećam se da me sa 16 i po godina ubacio da debitujem protiv banjalučkog Borca. To nikad neću zaboraviti”

Igračku karijeru kaže završio je rano u 32. godini, zbog toga što je imao savjete iskusnijih stručnjaka da se treba okušati u trenerskom poslu.

“Milenko Bošnjaković koji me trenirao u Slavenu govorio mi je ‘Ti si lider, možeš biti dobar trener’. Tako da bolje biti mlad trener nego star igrač, odlučio sam prekinuti igračku karijeru i postati trener. Slaven Živinice mi je bio klub, gdje sam se baš okalio kao trener. U Slobodu se vraćam 2019. godine, kada dolazi uprava na čelu sa Elmirom Sećerbegovićem. Vraćam se i dobijam mjesto kadeta U17. Dobio sam dobru selekciju igrača. U to vrijeme ta kadetska selekcija mislim da je igrala najljepši fudbal u državi” 

Bivši fudbaler Slobode smatra da crveno-crne boje ne može niko nositi ko se ne srodi sa tuzlanskim klubom.

“Ne možeš u ovom klubu biti ravnodušan. Ni kao igrač. Ni kao trener. Nisam mogao odbiti poziv. Ja to mogu i ubaciću svoju energiju. Moramo napraviti rezove, biće možda i teških odluka” objašnjava Jahić.

“Mi bismo voljeli imati 20 najboljih igrača u državi. Ono što je sada dobro jeste što imamo omladinski pogon i bazu svega. Dres Slobode trebala bi biti čast svima da nose. Moramo svi zajedno napraviti pomake. Uprava, igrači i navijači. Kada si trener Slobode moraš 24 raditi. Spreman sam. Obećavam disciplinu i borbu na terenu” zaključuje novi šef stručnog štaba Tuzlaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar