Arteta o Aubi: U tom odnosu ja nisam problem, već rešenje

Nogomet 09. feb. 202214:18
Podijeli:
Izvor: Glyn KIRK / AFP

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka Pierre Emerick Aubameyang je prešao iz Arsenala u Barcelonu. Već preko mjesec dana Gabonac nije bio u timu Arsenala oduzeta mu je i kapitenska traka, a kasnije je za sve to okrivio menadžera Mikela Artetu.

“Problem je bio samo sa njim. Ne mogu da kažem mnogo zaista. Nije bio sretan i to je bilo to. Ne mogu da kažem bilo šta drugo jer se desilo to. Nisam ni ja bio sretan i ovako je bolje“, rekao je Aubameyang poslije predstavljanja u Barci.

Arteta je na ovu izjavu odgovorio pred meč Wolverhamptona i Arsenala u četvrtak.

“To je njeogovo mišljenje. To je rekao i moramo to poštovati. Zahvalan sam na onome što je Auba uradio u klubu i onime čime je doprinio od kako sam ja ovdje. Ja ne vidim sebe kao problem u tom odnosu, već kao rješenje. Bio sam rješenje 100 posto i svakog mogu da pogledam u oči. Mnogo stvari radim loše, sigurno. Ali namjera je najbolja, ne za mene već za klub i tim“, kaže Arteta.

On kaže da se završilo najbolje za sve i da se stvari u fudbalu mijenjaju.

“Ono što smo uradili jučer ili prije mjesec dana nije važno. Važno je šta ćemo u budućnosti. Moraš da odlučuješ. Odlučili smo najbolje i on sada igra u Barci. Imali smo sastanke i odlučili smo svi zajedno, igra, klub i agent“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar