Baždarević o povratku u Želju? Kako bi to bilo lijepo…

Nogomet 30. mar 202215:12
Podijeli:
Mehmed Baždarević
Izvor: Mehmed Baždarević (N1)

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine za N1 je komentarisao nastupe nacionalnog tima, ali i eventualni povratak u redove FK Željezničar.

“Kako bi to lijepo bilo”, rekao je legendarni fudbaler tima sa Grbavice, a potom prokomentarisao realne šanse za povratak u redove Plavih:

“Dežurni kritičari će reći vratit će se u Želju jer nema drugo ništa. Željo je uvijek moj i ja bih najviše volio raditi u BiH, ali u nekim drugim uslovima. Znate li koliko bi bilo teško nakon 33 godine Francuske i Evrope napustiti sve to i jednostavno se odreći svega. To su teške i važne odluke u životu. Sigurno da bih volio jednog dana biti u Želji, ali u momentu dok sam u snazi da mogu nešto da dam kvalitetno, a ne da se vratim pri kraju. Volio bih, ima tu puno bivših, ali nije samo za nas jer ima i kvalitetnih trenera u BiH. Nikada ne znate šta život nosi. U zadnje vrijeme se govorilo o investitoru kojeg sam ja želio nagovoriti da pomogne i da nešto donese novo i kvalitetnije. Ja sam bio taj koji ga je nagovarao, a on je želio da dođem s njim. To su za sada pretpostavke koje nisu realne, a realno je da će on najvjerovatnije i doći u neko dogledno vrijeme, ali je najvažnije da Željo radi u ovom ritmu da vrati rejting, a što se tiče mene ne znam šta će se desiti. Tražim posao i nadam se što prije da ću se naći na fudbalskom terenu”

Baždarević je za Željezničar odigrao 229 utakmica i postigao 22 gola, a u karijeri je nastupao još za Sochaux, Nimes i Etoile Carouge.

Kao trener predvodio je Sochaux, Istres, Etoile, Al-Wakrah, Grenoble, Sochaux, Al-Wakrah, reprezentaciju BiH, Paris FC i Guingamp.

Kompletan intervju sa Baždarevićem pogledajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar