BBC se izvinjava zbog teksta “Manchester United je smeće“

Nogomet 24. maj. 202220:11
Podijeli:
Izvor: Action Images via Reuters/John Sibley

Ugledni engleski servis BBC izvinio se nakon što se na informativnom kanalu pojavila poruka da je "Manchester United smeće".

U pitanju je banalna greška, ali mogla je da uvrijedi milione navijača jednog od najvećih fudbalskih klubova ne samo u Engleskoj.

Kako prenosi BBC, tekst se greškom pojavio na kajronu na dnu ekrana tokom ažuriranja tenisa u utorak prije podne.

Zbog toga se voditelica Annita McWeigh izvinila svim navijačima Manchester Uniteda koji su možda bili uvrijeđeni. Ona je rekla da se greška dogodila jer je neko učio kako se koristi tiker i tom prilikom “pisao nasumične stvari“.

“Neki od vas su možda primijetili nešto prilično neobično na pločici na dnu ekrana sa vijestima koje komentarišu Manchester United. Nadam se da navijači Uniteda nisu bili uvrijeđeni zbog toga“, rekla je Annita McWeigh i dodala:

“Samo da objasnim šta se dogodilo: iza kulisa je neko vježbao da nauči kako da koristi kajron i stavi tekst u njega, pa su samo neozbiljno pisali nasumične stvari i pojavio se taj komentar. Izvinjavam se ako ste to vidjeli i uvrijedili se ako navijate za Manchester United. To je svakako bila greška i nije trebalo da se pojavi na ekranu. Ali dogodilo se i smatrali smo da je bolje da vam to objasnimo.“

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar