Zećira Mušović sa Chelseajem prvakinja Engleske: Živim svoj san

Nogomet 23. maj. 202219:58 > 20:15
Podijeli:
Izvor: Ben STANSALL / AFP

Ženski fudbal je sve popularniji, posebno u Engleskoj, a Chelsea ima jedan od najboljih ženskih timova. Golmanka korijena iz bivše Jugoslavije, Zećira Mušović prije godinu i po dana potpisala je sa londonskim "plavcima" dvoipogodišnji ugovor, gdje je došla iz švedskog Rosengarda, u kojem je nastupala osam godina.

Upravo je Mušović danas bila gošća N1 televizije u emisiji Novi Dan, a govorila je o brojnim temama.

Za početak se Zećira osvrnula na vezu sa Bosnom i Hercegovinom. Iako nije rođena u Bosni i Hercegovini, ona govori naš jezik.

“Govorim naš jezik, trudim se što bolje. Sarajevo je moj omiljeni grad. Roditelji su mi iz Prijepolja tako da mi je sve vezano”, rekla je Mušović.

Mušović je članica Chelsaja već dvije godine, a osvrnula se na svoj razvojni put koji je doveo do Stamford Bridgea.

“Počela sam igrati fudbal sa 9 godina, tu u Malmeu. Iz Malmea sam stigla u London sada sam tu. Dosta mi je teško, ali je najveći san igrati za Chelsea. Bilo je teško ostaviti porodicu, ali to je moj san”, ističe Mušović.

Odakle ljubav prema ženskom fudbalu?

“Moj brat je moj idol. Radila sam što i on – on je igrao fudbal rekla sam hoću i ja. Ženski fudbal je dosta napredovao i drago mi je zbog toga. Također mi je drago da sam dokazala da neko iz našeg kraja može igrati za veliki Chelsea i da će ovo biti motiv svim curicama”, rekla je sjajna golmanica londonskih Plavaca.

Koji rezultati su doveli do toga da danas igrate za Chelsea?

“Ja mislim da je tu prije svega velika ljubav, veliki trud – i tu sam”, rekla je skromna Zećira.

Za Mušović kažu da ima sjajnu tranziciju i da je to izdvaja od ostalih čuvarica mreže, a ističe da je zadovoljna vlastitim, ali i razvojejm fudbala u Švedskoj.

“Ženski fudbal u Švedskoj je u velikom usponu. Nadam se da će to biti još bolje, da ćemo na Euru koji će se održati ljetos osvojiti zlato. Dosta se ulaže, a nadam se da će i zemlje na Balkanu imati velike rezultate”, ističe Mušović.

Osvrnula se Mušović i na planove u budućnosti.

“Ja fudbal ne igram radi ekonomskih uslova, nego radi ljubavi prema sportu. Imam visoke ciljeve, želim jednog dana postati najbolji golman svijeta. Trebat će dosta rada, ali trudim se i vjerujem u to”.

Kako to izgleda trenirati i igrati u velikom Chelseaju?

“Uslovi su ekstra. Chelsea je veliki klub, dijelimo trening centar sa muškim timom. Nema se šta reći, odim da imamo sve da postignemo najveće ciljeve”, jasna je Zećira Mušović.

Kompletno gostovanje sjajne golmanice pogledajte u video zapisu koji se nalazi u prilogu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar