Bilbija odgovorio Petevu: Mislim da sam zaslužio poziv u reprezentaciju

Nogomet 31. mar. 202210:44 > 12:122 komentara
Podijeli:
Izvor: HŠK Zrinjski Mostar

Najbolji strijelac Premijer Lige Bosne i Hercegovine i član Zrinjskog iz Mostara, Nemanja Bilbija, gostujući na N1 televiziji odgovorio je selektoru Ivaylu Petevu na komentare o njegovom fudbalskom kvalitetu.

Petev je za vrijeme reprezentativne pauze, odgovarajući na pitanje zbog čega nema Bilbije na okupljanjima reprezentacije, pa makar i na prijateljskim utakmicama, rekao kako je napadač Zrinjskog dobar fudbaler, ali ne i bolji od Džeke, Prevljaka i Demirovića.

Naš gost se djelimično složio sa konstatacijom selektora Peteva, ali ipak smatra da zaslužuje pozive među najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine.

“Ne trebamo pričati o Džeki, Prevljaku i Demiroviću. Oni igraju u vrhunskim ligama. Mislim da ja njima ne mogu biti konkurencija, ali možda zaslužujem da budem, pa makar i 23. igrač na spisku, da osjetim tu čar reprezentacije i da se cijeni moj uspjeh. Naravno, ja sam profesionalac i idemo dalje. U subotu imamo utakmicu i to je moj posao.”, rekao je Bilbija.

On tvrdi da iza toga što nije dobio poziv selektora nema ništa lično, te da od američke turneje sa selektorom Prosinečkim, na kojoj jeste bio, nikada više ni sa kim nije razgovarao na temu reprezentacije. Bilbija kaže da ne vjeruje da iza svega postoje neki lični razlozi.

“Nema nikakvih nesuglasica. Ja od američke turneje sa Robertom Prosinečkim stvarno nikada više ni sa kim nisam razgovarao, niti sam se kome zamjerio do one moje izjave pred odlazak reprezentacije u SAD. Tada sam se prvi put i oglasio. S moje strane, naravno, nema ništa. I ja bih volio da znam, ali eto. Mislim da je stvarno dosta toga dva, tri mjeseca unazad bilo u medijima, tako da to više ne bih ni komentarisao.”, kaže najbolji strijelac lige.

Bilbija smatra da bi više igrača iz Premijer Lige Bosne i Hercegovine moglo igrati u reprezentaciji, te da umjesto toga postoji nefer tretman domaćeg prvenstva i igrača.

“Ja mislim da zaslužuje. Naša liga se stvarno potcjenjuje. Kada vidimo malo i terene, na šta to liči, možemo zaključiti da se naša liga potcjenjuje. Isti igrači kada odu negdje vani, odmah dobiju poziv i naravno da je to zasluženo. Slažem se da su tu ljudi koji možda ne razumiju fudbal, ali s te strane bi trebalo biti igrača koji bi mogli biti nagrađeni pozivom. Nema veze je li to Nemanja Bilbija, ili ne, imaju neki drugi koji zaslužuju.”

Osvrnuo se Bilbija i na utakmicu koju će Zrinjski u subotu igrati protiv Tuzla Cityja, a koja bi mogla faktički riješiti pitanje prvaka u PLBiH.

“Mislim da ako dobro prođemo u toj utakmici da smo jedan veliki korak  bliže tituli, mada je i 16 bodova stvarno mnogo, ali ova utakmica će dosta toga pokazati.”, smatra naš gost.

Utakmica između Zrinjskog i i Tuzla Cityja igra se pod Bijelim Brijegom u subotu sa početkom u 17 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Komentari

Vaš komentar