Borba za Brozovića i Perišića: HNS kontaktirao FIFA-u, UEFA-u i Inter

Nogomet 18. mar 202117:11
Izvor: MIGUEL MEDINA / AFP

Hrvatski nogometni savez (HNS) upoznat je sa situacijom u Interu te je u komunikaciji s klubom, Talijanskim nogometnim savezom, FIFA-om, UEFA-om i nadležnim epidemiološkim tijelima kako bi pokušao pronaći rješenje koje bi omogućilo priključivanje Ivana Perišića i Marcela Brozovića hrvatskoj reprezentaciji.

“HNS će učiniti sve, u okviru postojećih okolnosti, kako bi reprezentacija bila kompletna tijekom predstojećeg okupljanja za kvalifikacijske utakmice sa Slovenijom, Ciprom i Maltom, a o daljnjem razvoju situacije pravovremeno ćemo obavijestiti javnost,” poručili su i HNS-a.

Hrvatska reprezentacija mogla bi za prve susrete kvalifikacija za SP 2022 ostati bez Ivana Perišića i Marcela Brozovića nakon što je milanski Inter zbog novih slučajeva zaraze zabranio svojim igračima odlazak na utakmice svojih reprezentacija.

Zasad su zaraženi Danilo D'Ambrosio, Samir Handanović, Stefan de Vrij i Matias Vecino.

Milanske zdravstvene vlasti naložile su Interu prekid svih klupskih aktivnosti u sljedeća četiri dana, pa je odgođen prvenstveni susret protiv Sassuola koji se trebao igrati u subotu. Inter je odmah uveo zabranu puta u inozemstvo svojim igračima.

Vodeći klub Serie A Inter naveo je da će u ponedjeljak, 22. ožujka ekipa ponovo biti testirana, uoči eventualnog povratka na treninge.

Hrvatska reprezentacija kvalifikacije otvara gostovanjem u Ljubljani kod Slovenije 24. ožujka, a potom je čeka dvostruki program u Rijeci – 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.

Komentari

Vaš komentar