Brazilsko čudo od djeteta na meti Reala: Već vrijedi desetine miliona (VIDEO)

Nogomet 28. sep 202215:32
Izvor: Printscreen Youtube

Madridski klub prvi u redu za angažovanje brazilskog čuda od djeteta Endricka Felipea.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta u ovom trenutku u svom uzrastu je Brazilac Endrick. Ima 16 godina, nastupa za Palmeiras, igra na poziciji napadača.

I naravno, na meti je najvećih evropskih klubova. Između ostalih, i aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida. Palmeiras ništa nije želio da prepušta slučaju, prije dva mjeseca kad je ovaj momak proslavio 16. rođendan potpisan je profesionalni ugovor, uz ubačenu otkupnu klauzulu od 60 miliona eura.

Njegov talenat i sjajne igre sa vršnjacima, ali i sa starijima nisu promakle brojnim svjetskim skautima. Klipovima sa Endrickovim potezima odavno kruže internetom.

U Realu se nadaju da će oni imati prioritet, s obzirom na to da su Endrickovi agenti isti kao i Viniciusa, momka koji je u Madridu ostvario vrhunske rezultate. Nema sumnje da će Endrick u Evropu čim napuni 18 godina, što je minimum po brazilskim zakonima.

Do tada, očekuje se i njegov debi za prvi tim Palmeirasa. Kraljevski klub želi da se osigura dok je Endrick još koliko-toliko “jeftin”. U ovaj brazilski tim došao je sa 11 godina, nakon što su ga na jednom turniru “ugledali” skauti Palmeirasa.

Njegov otac je imao i dodatni uslov za prelazak u Sao Paulo, da mu Endrickov novi klub pronađe posao. Na kraju, zaposlili su ga na stadionu, a Endrick već pet godina oduševljava publiku u ovom brazilskom gradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar