Čeferin prozvao dva uticajna trenera: Ako igrate manje, dobićete i manje novca

Nogomet 25. jun 202218:07
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Molly Darlington

Prvi čovjek Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin kritikovao je Jurgena Kloppa i Pepa Guardiolu i ocijenio da menadžeri Liverpoola i Manchester Cityja nemaju nikakvo pravo da se žale na raspored mečeva.

Jurgen Klopp i Pep Guardiola uvijek su među najglasnijima kada se pokrene tema broja utakmica koje igrači odigraju u jednoj sezoni.

U maju je Klopp bio veoma oštar i rekao je da smatra da je Liga nacija najbesmislenije takmičenje jer „ima igrača koji su odigrali i po 70 mečeva a onda ih odmah po završetku sezone čekaju još po četiri duela Lige nacija u samo deset dana“.

Iako je mnogo onih koji smatraju da je Klopp u pravu, Čeferin kaže da Nijemac nema nikakvo pravo da se žali.

„Lako je uvijek napadati FIFA i UEFA, ali stvar je veoma jednostavna – ako igrate manje dobićete manje novca. Ako bi neko mogao da se žali to su radnici u fabrikama koji zarađuju po 1.000 eura mjesečno“, rekao je Čeferin u intervjuu za Gazzetta dello Sport.

„Svi bi više mečeva, ali da se niko ničega ne odriče. Klubovi su željeli deset utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona. Imaće osam. To je pravi broj. Trebalo bi da lige imaju po 18 klubova, ali predsjednici liga i saveza se ne slažu. Svi moraju da shvate da su dva kup takmičenja previše“, dodao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar