David Silva kažnjen s 1080 eura zbog tučnjave na karnevalu

Nogomet 22. sep 202216:04
Izvor: REUTERS/Craig Brough

Španski nogometaš David Silva, trenutno član Real Sociedada, novčano je kažnjen zbog napada na žensku osobu tokom karnevala na Kanarskim otocima u julu ove godine.

Od strane Ureda javnog tužitelja nekadašnja zvijezda Manchester Cityja i reprezentacije Španije osuđen je na novčanu kaznu od 1080 eura zbog napada na žensku osobu koja je tom prilikom pretrpjela povrede vrata i ruke, a zadobila je i ogrebotine na ruci i koljenu.

Incident se dogodio 19. julu u Maspalomasu na Kanarskim otocima, a u sve je bio uključen i brat Davida Silve te još jedna osoba. Španski mediji navode kako su se u svemu dogodile i prijetnje nožem, ali samo hladno oružje nije korišteno tokom izgreda.

Pretpostavlja se kako ovaj slučaj nije došao na španski sud jer su ranije svi optuženi priznali svoj dio krivnje i ulogu u incidentu. David Silva će morati platiti i određenu naknadu ženskoj osobi koju je napao.

U karijeri je David Silva odigrao čak 125 utakmica za Crvenu furiju te je pritom zabio 35 golova. Odigrao je i 309 ligaških utakmica za Manchester City.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar