Enrique: Nismo bez razloga u prvom šeširu; Flick: Sjećamo se 2006.

Nogomet 02. apr 202213:45 > 14:19
Izvor: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Selektori reprezentacija Španije i Njemačke Luis Enrique i Hansi Flick saglasili su se da se nalaze u jakoj grupi za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ekipe koje su se sastale u finalu Evropskog prvenstva 2008. godine se nalaze u grupi E, sa Japanom i pobjednikom kvalifikacionog meča u kojem se sastaju Kostarika i Novi Zeland.

JOŠ NA TEMU SP 2022.

Enrique je potvrdio da Španija gaji određenu fudbalsku filozofiju i da se neće prilagođavati protivnicima.

“Ovo je jaka grupa, igramo protiv Njemačke. Mi smo sa dobrim razlogom bili u prvom šeširu prilikom žrijeba, na osnovu dobrih igara i rezultata tokom prethodnih godina. Što se ostalih timova tiče, neću vas lagati – o njima ne znam skoro ništa. Sada je pravi trenutak da ih proučim, vjerujem u naš sistem koji gajimo kao ekipa. Nećemo mijenjati način na koji igramo bez obzira da li igramo Svjetsko prvenstvo ili prijateljski meč. Naš stil je vrlo poznat i bit će veoma teško igrati protiv Španije“, rekao je Enriuqe.

Flick je na drugi način okarakterisao protivnike svoje selekcije, više govoreći o ostalim protivnicima u grupi, uprkos tome što je Španija favorit.

“Ovo je uzbudljiva, zanimljiva grupa za sve nas. Japan je selekcija koja redovno igra na ovakvim takmičenjima, dosta Japanaca igra u Bundesligi i veoma su kvalitetni. Kostarika je bila naš protivnik u uvodnom meču Svjetskog prvenstva 2006. godine, imamo lijepa sjećanja na taj duel (pobjeda 4:2). Svi timovi su napredovali i imaju nešto posebno. Mi moramo da se pobrinemo da ih pobijedimo“, kaže Flick.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar