FK Željezničar ima novog generalnog sponzora

Nogomet 01. dec. 202115:15 > 15:18
Podijeli:
Izvor: FK Željezničar

Njemačko-švicarska kompanija Caizcoin novi je generalni sponzor Fudbalskog kluba Željezničar.

Kako je saopćeno iz kluba, pregovori između FK Željezničar i kompanije Caizcoin traju još od septembra ove godine, a u proteklim danima finaliziran je dogovor i potpisan sponzorski ugovor do ljeta 2023. godine.

“Generalno sponzorstvo za Caizcoinom je najveće u poslijeratnoj historiji Kluba, a vjerovatno među najvećih u stogodišnjoj historiji. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 750.000 KM do kraja sezone 2022./2023.”, navode iz FK Željezničar.

“Veoma sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli finalizirati generalno sponzorstvo sa inovativnom kompanijom Caizcoin. Online finansijsko poslovanje i oblast kriptovaluta doživjela je enorman rast u posljednjih nekoliko godina i iznos od 750.000 KM koje će naš Klub dobiti dokaz su da smo napravili odličan posao i pored opstrukcija koje smo doživljavali u posljednjem periodu. Veliku zahvalnost za realizaciji ovog ugovora dugujem predstavniku sponzora Dragutinu Krstiću koji kao simpatizer našeg Kluba se maksimalno angažovao prilikom realizacije ovog ugovora.”, kazao je direktor Kluba Mustafa Nurko.

Caizcoin je kompanija sa sjedištem u Švicarskoj i razvojim pogonom u Njemačkoj. Aktivni su sponzori njemačke Herthe, turske Superlige i španske LaLige, te još nekoliko sportskih kolektiva. Svoja predstavništva i urede imaju u Švicarskoj, Njemačkoj, Turskoj, Rusiji, Egiptu, Pakistanu, Indiji, Filipinima, Bugarskoj i Litvaniji.

Caizcoin je prva islamska kriptovaluta na svijetu i pruža mnoge finansijske usluge.

“FK Željeznicar je tradicionalni fudbalski klub u BiH, ali i u cijelom regionu. Klub ima svoje navijače u cijelom svijetu, što Caizcoin smatra vrlo uzbudljivim. Mnoge kulture podržavaju ovaj brend od 1921. godine i čak su je integrisale u svoje živote. Caizcoin bi svojim inovativnim idejama želio dosegnuti i obogatiti ovu šaroliku raznolikost ljudi. Radujemo se zajedničkom putu.”, kaže Hamdi Kücüktepe, izvršni direktor Caiz Holding AG.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar