Gilberto Silva za N1: “Želim biti inspiracija za mlađe generacije”

Nogomet 17. maj. 202217:38 > 18:35
Podijeli:
Izvor: N1/H.M.

Gilberto Silva, proslavljeni brazilski fudbaler dva dana će boraviti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a za N1 je na Trebeviću govorio o svom boravku u našoj zemlji, kao i o tome šta znači njegov boravak u Sarajevu.

Razgovor sa Silvom smo počeli prvim impresijama našeg glavnog grada.

“Veoma lijepo, dobro. Utisci su jako dobri, od prvog trenutka kada smo sletjeli na aerodrom ovog jutra. Imali smo zaista toplu dobrodošlicu gradonačelnice, ali I svih onih koji su bili prisutni na ceremoniji na aerodromu. Sada smo na sjajnom mjestu, pogled je odličan, zaista uživam I sretan sam, prije svega, što sam ovdje. Jer ovo je istorijsko mjesto I kada sam saznao da ću doći ovdje, zaista sam bio impresioniran I doista sretan što ću doći. Nadam se da ću u narednih par dana saznati dosta o gradu.”, rekao je Silva.

Uvaženi gost tvrdi da mu je u našoj zemlji ljepše nego na bliskom istoku, gdje je donedavno boravio u sklopu turneje .

“Teško je porediti zbog drukčijeg okruženja. Na Bliskom istoku je suh zrak, prevruće je. Jučer je bilo sunčano pa oluja, a onda smo došli ovdje. Prvo smo bili u Omanu, jučer u Hrvatskoj, a danas smo stigli ovdje, u ovo prelijepo okruženje, svjež zrak, planina, zelenilo. Ipak, poseban je osjećaj jer tu smo sa trofejem svjetskog prvenstva. Govorimo o inspiraciji, trofeju koji inspriše ljude. Donosimo im nešto magično, za mene je magično I doista me inspiriše, jer to je kao da se san ponovno ostvaruje. Usprkos činjenici da sam naslov osvojio sa Brazilom prije 20 godina, kad god imam priliku da budem na turneji sa ovim trofejem FIFA-e, to je nešto doista jedinstveno. Doista mi je posebno I magično. Preteško je za opisati, ali ljudi iz mojih očiju mogu vidjeti, kada govorim o tome, o tom posebnom trenutku. Nadam se da ovaj period, dok je trofej u Sarajevu, da će inspirisati mlade generacije.”, tvrdi Silva.

On će sutra imati priliku da inspiriše mlade fudbalere, jer će od 12:00h on i legenda bh. fudbala Faruk Hadžibegić nastupiti na turniru koji se danas i sutra održava na platou preko puta gradske vijećnice.

“Trenirao sam zadnjih nekoliko mjeseci. Trenirao sam, ali se nisam osjećao dobro glede koljena. A onda sam ponovo počeo da treniram. A kada sam saznao da sutra imamo utakmicu sa djecom, za mene je to nešto veoma jedinstveno, veoma posebno, to da dođem ovdje i da imam priliku da igram fudbalske utakmice, posebno sa djecom, siguran sam da ću mnogo naučiti od njih, zabaviti se. Želim da se zabavljaju, iskažu u igri. Jednostavno da uživaju”, rekao je Silva.

Silva je u nastavku za N1 govorio i o Arsenalu, kao i o Svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar