Glavaš o susretu Dodika i Putina: Milorad je predsjednik NS BiH, a ne Vico

Nogomet 20. sep 202219:351 komentar
Izvor: N1

Nekadašnji kapiten Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatko Glavaš zatražio je od Nogometnog/fudbalskog saveza BiH da hitno poništi odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom, a reagovao je i na sastanak Dodika i Putina, na kojem je član Predsjedništva BiH rekao predsjedniku Rusije da je ponosan što je obezbijedio prijateljski susret BiH i Rusije, iako veći dio zemlje nije bio za to.

VEZANE VIJESTI:

Kandidat DF-a na predstojećim izborima i dalje je izričit da Nogometni savez BiH mora poništiti odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom.

“Takva utakmica može naštetiti međunarodnoj i sportskoj reputaciji naše reprezentacije. Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika Nogometnog saveza koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice. Ako je jedan od ciljeva njegove posjete da dogovori utakmicu u Rusiji, onda je Dodik predsjednik Nogomentnog saveza a ne član Predsjedništva BiH. Mislim da ta utakmica u Rusiji neće biti odigrana. Ni reprezentativci Bosne i Hercegovine na čelu sa kapitenom, ne žele igrati takvu utakmicu, i to su vrlo jasno poručili, kao i većina građana koji navijaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine” poručio je Glavaš.

Podsjećamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala bi 19. novembra igrati prijateljski susret protiv selekcije Rusije koji su sada izbačeni i sa sljedećeg velikog takmičenja. Ipak, o ovome će se odlučivati na tematskoj sjednici IO N/FSBiH koja će se održati 10. oktobra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar