Guardiola hvali pilota zbog bezbjednog povratka iz Lisabona

Nogomet 18. feb 202218:59
Izvor: REUTERS/Phil Noble

Manchester City glatko je pobijedio na gostovanju u Lisabonu, ali ne može se reći da je išta teklo glatko u povratku ekipe u Englesku.

Zbog vjetra i oluje “Dudley“ koja je bila “prethodnica“ značajno jačoj oluju “Younis“ koja u petak zadaje mnogo problema cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu, avion u kome su bili igrači Cityja nije mogao da sleti na aerodrom u Manchesteru već je preusmjeren u Liverpool. Od četvrtka je u Britaniji otkzano više od 400 letova.

Na konferenciji za medije pred duel sa Tottenhamom, Pep Guardiola zahvalio se pilotu koji je učinio sve da slijetanje prođe bez incidenta.

Zbog vjetra nije bilo moguće bezbjedno sletjeti na aerodrom u Manchesteru pa je pilot doioo odluku da sleti u Liverpool.

“Kada smo vidjeli razne snimke izgledalo je strašnije nego što smo mi to doživjeli u samom avionu. Bilo je turbulencija i poskakivanja, u jednom momentu smo slijetali, u sljedećem se ponovo čuo motor i počeli smo da se podižemo nazad u vazduh“, ispričao je Guardiola.

“Pomislio sam – ok, nešto se dešava. Ali, imali smo pilota koji je bio sjajan i zaista nas je umirio. Dva puta smo pokušali da sletimo u Manchester, ali smo na kraju otišli u Liverpool. Pilot je bio zaista fantastičan. Svi smo osjećali priličnu neprijatnost, ali on nas je umirio i bezbjedno spustio na zemlju“, dodao je menadžer Građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar