Hadžibegić nije prihvatio ponudu iz Emirata, posao traži u Evropi

Nogomet 24. feb. 202115:56
Podijeli:
Izvor: N1

Faruk Hadžibegić, bivši selektor Crne Gore, koga su mediji u prethodnom periodu povezivali i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, prije nego što je imenovan Ivajlo Petev, nije prihvatio ponudu da karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Naime, čelnici Al Wahda su kontaktirali Hadžibegića, željeli su da preuzme ekipu koja se trenutno nalazi sa sedmom mestu u šampionatu, ali je Faruk odlučio da sačeka ponudu iz Evrope.

“Poslije odlaska sa mjesta selektora Crne Gore, više su mediji pisali o peuzimanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, nego što je bilo ozbiljnjih razgovora. Ponudu iz Emirata nisam prihvatio jer su mi ambicije vezane za posao u Evropi“, naglasio je Faruk Hadžibegić za Sport Klub i nastavio:

“Nigdje ne žurim kada je izbor nove sredine u pitanju, a istovremeno, koristim priliku da reprezentaciji Crne Gore, mojim bivšim igračima i novom stručnom štabu od srca poželim sve najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se bliže“.

Podsjećanja radi, Crna Gora je u grupi sa selekcijama Holandije, Turske, Norveške, Letonije i Gibraltara, a Faruka Hadžbegića je na klupi državnog tima, zamijenio Miodrag Radulović.

Komentari

Vaš komentar