Iz FK Sarajevo potvrdili: Na Koševu uskoro potpuno novi travnjak

Nogomet 27. maj. 202214:35
Podijeli:
Izvor: F.Z. / N1

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase“ uskoro bi trebao biti postavljen novi travnjak kao rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između NS/FS BiH i FK Sarajevo.

NS/FS BiH je implementator projekta od strane UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase“.

“Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NS/FS BiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.”, navode iz Bordo kluba.

Troškove održavanja terena prvih 6 mjeseci od dana tehničkog prijemasnosit će NS/FS BiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Iz Upravnog odbora FK Sarajevo izrazili veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, a navode još kako su sigurni da će u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31.12.2022. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar