Komentator vrijeđao Vidu, HUNS kreće u pravnu akciju

Nogomet 30. nov. 202118:40
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Murad Sezer

Sindikat profesionalnih fudbalera Hrvatske oglasio se kratkim saopštenjem u slučaju Domagoja Vide.

Sindikat profesionalnih fudbalera Hrvatske (HUNS) najavio je da će, uz pomoć FIFPro reagovati svim pravnim sredstvima kako bi zaštitio svog člana Domagoja Vidu.

Protekle sedmice, na početku utakmice Bešiktaša i Ajaxa, komentator nizozemske televizije Sierd de Voes vrijeđao je Domagoja Vidu tokom pozdravljanja igrača dva tima.

U momentu kada su u krupnom planu bili Domagoj Vida i Dušan Tadić, De Voes je krenuo sa monologom:

“Vida inače ne smije da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada i djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog togao morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra“, sipao je De Voes.

Bez obzira na razloge iz kojih je nizozemski komentator kivan na Vidu, a oni sežu još u vremena kada je Vida igrao za zagrebački Dinamo, svakako nije našao pravi način da iskaže svoju frustraciju.

“Fudbalski komentator Sierd de Voes uoči utakmice Bešiktaša i Ajaxa na sramotan i neprimjeren način komentarisao je našeg člana, reprezentativca Hrvatske i igrača Bešiktaša Domagoja Vidu.

Sramotno, neprofesionalno i krajnje neprimjereno je da bilo ko koristi prostor javne televizije kako se sa nekim obračunavao na ličnom osnovu.

HUNS je u kontaktu sa svjetskim udruženjem profesionalnih fudbalera (FIFPRO) i preduzeće sve pravne korake kako bi zaštitio svog člana, ali i sve ostale fudbalere od ovakvih neprimjerenih komentara“, navedeno je u saopštenju Sindikata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar